Lcd, led of plasma: levensduur

led led of plasma - levensduurIn principe gaat een LCD-scherm langer mee dan een plasma scherm. Echter, rond het moment dat een plasma scherm theoretisch aan vervanging toe is (na ca. 25.000 uur gebruik), is ook de levensduur van de lampen die in een LCD televisie zitten ten einde. Aangezien het prijsniveau van een LCD scherm relatief laag is en de kosten voor vervanging van de lampen relatief hoog, kan in de praktijk net zo goed een nieuw scherm gekocht worden.

Overigens lopen de schattingen voor de levensduur van de lampen van een LCD tv nogal uiteen. Soms wordt beweerd dat die veel langer is dan 25.000 uur. Het is echter maar de vraag of de electronica het zo lang uithoudt. Wanneer er elke dag 5 uur tv gekeken wordt dan kunnen de lampen van een LCD televisie, uitgaande van 25.000 branduren, ruim 13,5 jaar mee. Het is niet onwaarschijnlijk dat de tv voor die tijd al is vervangen omdat nieuwere televisies meer mogelijkeheden hebben.
Doordat LED televisies redelijk nieuw zijn, is het niet precies bekend hoe lang de verlichting precies meegaat. De verwachting is dat dit niet minder is dan bij LCD of plasma schermen.

Samenvattend kan gezegd worden dat de levensduur qua vergelijk van de drie soorten tv’s niet heel relevant is.

> Stroomverbruik
> Levensduur
> Inbranden
> Kijkhoek
> Beeldkwaliteit

> Overig LCD, LED, plasma

 

Lcd, led of plasma: levensduur
3.43 (68.57%) 7 votes