Laptop of netbook: nadelen netbook

Laptop of netbook: nadelen netbook

Minder snel

Omdat een netbook gebruik maakt van een Intel Atom processor behoort hij qua snelheid tot de onderkant van de markt. Ook de grafische prestaties zijn beperkt. Er wordt veelal geen gebruik gemaakt van een aparte grafische kaart, maar van een geïntegreerde grafische kaart die op het moederboard zit. Daarnaast is het interne geheugen standaard beperkt. Veel meer dan 1 gigabyte zit er doorgaans niet in.
Een netbook koop je dus niet voor de snelle prestaties en dat is één van de belangrijke nadelen.

Minder veelzijdig

Maar waarvoor is netbook wel geschikt? Voor bezigheden die niet bijzonder veel van de hardware eisen. Bijvoorbeeld internetten, mailen en tekstverwerken. Daarvoor voldoet het prima. Voor toepassingen die wel veel van de hardware vereisen, zoals video bewerken of zware games spelen, is een netbook niet geschikt.
In een netbook zit daarnaast geen dvd/cd speler/brander. Dit in tegenstelling tot een ‘normale’ laptop. Ook dit vormt een beperking.

Lichter besturingssysteem

Omdat de hardware van een netbook niet hoogstaand is, is er geen zwaar besturingssysteem op geïnstalleerd. Anders wordt hij erg traag. Meestal staat er één van de volgende besturingssystemen op:
– Windows 7 starter edition
– Windows XP Home edition
-een Linux distributie

> Laptop of netbook: introductie
> Voordelen netbook ten opzichte van laptop
> Nadelen netbook ten opzichte van laptop