Mediaspeler: introductie

Bent u zich aan het oriënteren op de aankoop van een mediaspeler? Ze zijn er in uiteenlopende prijsklassen en dat is natuurlijk nietMediaspeler Popcorn hour voor niets. Hier vindt u nuttige en toegankelijke informatie als hulp bij uw aankoop. Vragen als: wat is het nut van een mediaspeler? en: wat zijn belangrijke kenmerken? worden in deze rubriek beantwoord.

Om mediabestanden op uw televisie te kunnen afspelen, kunt natuurlijk uw computer rechtstreeks daarop aansluiten.De tv staat echter vaak niet in de buurt van de computer en dan kan het lastig zijn om die te bedienen. Daarnaast is het van belang dat de computer aan dient te staan op het moment dat u mediabestanden, zoals muziek en films, wenst af te spelen en als dat regelmatig gebeurt dan bestaat de kans dat u voor de zekerheid de computer onnodig aan laat staan. Dit is niet bevorderlijk voor het stroomverbruik.
Een mediaspeler biedt hiervoor uitkomst. U kunt deze dicht bij uw televisie plaatsen en zo eenvoudig bedienen.
Onderstaand treft u achtergrondinformatie over belangrijke eigenschappen van mediaplayers: de aansluitingen, wel/geen harde schijf en eventuele ‘extra functionaliteiten en software’.

> introductie
> Mediaspeler: met of zonder harde schijf?
> Mediaspeler: aansluitingen
> Mediaspeler: extra functionaliteiten en software