Mediaspeler: met of zonder harde schijf?

MediaspelerEr zijn voor wat betreft een eventuele interne harde schijf drie mogelijkheden bij de aanschaf van een mediaspeler:

1. Hij kan niet ingebouwd worden. Het afspelen van mediabestanden gaat in dat geval zeer waarschijnlijk via een internetaansluiting en/of externe harde schijf.

2. Er wordt een interne harde schijf meegeleverd. In dat geval is het dus mogelijk om uw mediabestanden direct op de mediaspeler op te slaan. Het is dan goed om te letten op de specificaties. Heeft deze bijvoorbeeld genoeg opslagcapaciteit?

3. Er wordt geen interne harde schijf meegeleverd, maar er kan er optioneel wél één ingebouwd worden. Uiteraard kost het dan nog wat geld, maar u kunt er indien gewenst (misschien op een later moment) altijd nog één toevoegen. Niet elke harde schrijf werkt echter per definitie in elke mediaspeler. Het is dus goed om vooraf na te gaan welke geschikt is voordat u er eentje koopt.
Bij sommige mediaspelers, zoals de Popcorn Hour C200, is het nodig om er één te plaatsen om van allerlei extra applicaties (zoals download software) gebruik te kunnen maken.

> Mediaspeler: introductie
> Mediaspeler: met of zonder harde schijf?
> Mediaspeler: aansluitingen
> Mediaspeler: extra functionaliteiten en software