Energievergelijker

Met deze energievergelijker maakt u een inzichtelijk welke aanbieders voordelig zijn op basis van uw eigen situatie en voorkeuren.

Veelgestelde vragen energievergelijker

Waarom wordt er naar mijn postcode gevraagd?

Er zijn verschillende netbeheerders. Door middel van je postcode wordt bekeken tot welke regio je behoort. Op die manier kunnen de kosten bepaald worden die jouw netbeheerder berekent. Die kosten zijn een onderdeel van de totale energiekosten.
Je postcode wordt niet door Aankoopkennis opgeslagen.

Hoe kan ik mijn energieverbruik inschatten?

Het energieverbruik over het afgelopen jaar staat op de jaarafrekening van je energieaanbieder. Indien er geen grote wijzigingen hebben plaatsgevonden in je huishouden dan is dat vaak een aardig uitgangspunt. Mocht je niet over een jaarafrekening beschikken dan kan de vergelijker een schatting maken. Door te klikken op ‘Energieverbruik inschatten’ onderaan het blok ‘Verbruik’ kun je aangeven in wat voor soort huis je woont. Ook het aantal personen van je huishouden kan daar aangegeven worden. Op deze manier krijg je een grove inschatting.

Aanbieders naast elkaar vergelijken, kan dat ook?

Ja, dat kan door ‘Selecteren’ aan te klikken, rechtsboven in elk blok van de gewenste aanbieder. Vervolgens selecteer je één van de oranje buttons die boven de aangeklikte aanbieders verschijnen.